LOW-E SİNERJİ

_

LOW-E (SİNERJİ)

Kullanım Alanları

Konutlarda, küçük ve orta ölçekli ticari binalarda tercih edilen

Şişecam Low-E Cam, ısı kontrolü özelliği ile kullanıcılara konforlu yaşam alanları sunar.

Ticari binalarda güneş kontrol camları ile birlikte kullanılır.

Kullanım Avantajları

Şişecam Low-E Cam, Şişecam Düzcam’ın ısı kontrol camıdır.

  • Isı kontrolü ve enerji tasarrufu sağlar.
  • Yakıt giderlerini azaltır.
  • Şeffaflıktan ve doğal gün ışığından ödün vermez.
  • Cam yüzeyinde oluşan buğulanmaları geciktirir.
  • Güneş ısısından maksimum fayda sağlar.
  • Pencere önlerinin kışın soğuk olmasını engeller.
  • Eşyaların ve kumaşların renklerinin solma nedeni olan ultraviyole (UV) ışınlarının geçişini %76 oranında engeller.
  • Sıradan çift camlara kıyasla, Şişecam Low-E Cam kullanılarak üretilen Isıcam S için yapacağınız harcama, kışın yakıttan sağlayacağınız tasarruf ile size 1-2 yılda geri döner.
  • Low-E kaplama, lamine cam üzerine yapıldığında emniyet ve güvenlik ihtiyacını karşılar.

ÜRÜN TANIMI

Şişecam Low-E Cam, Şişecam Düzcam’ın ısı kontrol camıdır.
Isıcam Yetkili Üreticileri (IYÜ) tarafından Şişecam Low-E Cam kullanılarak üretilen çift cam üniteleri,
Isıcam Sistemleri S Serisi markasıyla pazara sunulur.
Şişecam Low-E Cam ile yapılan Isıcam Sistemleri S Serisi, ısı kayıplarını tek cama göre %77, sıradan çift cama göre %50 azaltır ve ısıtma giderlerinden tasarruf sağlar.

Ürün Açıklaması

sinerjiŞişecam Low-E Cam, düzcam üzerine vakum ortamında elektron saçılma yöntemi ile ince bir metal/metaloksit tabakanın uygulanmasıyla elde edilen hat dışı kaplamalı camdır

 

“Gün Işığı” ve “Güneş Enerjisi” değerleri, EN 410 standardında uygun olarak laboratuvar ortamında ölçülmüş spektral veriler kullanılarak, “TNO Science and Industry” – WIS 3.01 paket programında hesaplanmıştır.

Isı geçirgenlik katsayısı olan U değeri ise EN 673 standardına uygun olarak WIS 3.01 programıyla hesaplanmıştır. U değeri hesabında kullanılan emissivite değerleri, laboratuvar ortamında EN 673 (Ek A) ve EN 12898’ e uygun olarak ölçülmüştür.

Camların yüzeyleri boyunca parçalı güneş radyasyonuna maruz kalmaları, gece gündüz arasındaki sıcaklık farkları, camların ısı soğurma katsayıları veya doğrama cinsleri gibi faktörlerden dolayı ısıl kırılma riski ortaya çıkabilmektedir. Bu faktörlere bağlı olarak temperli ya da kısmi temperli cam kullanılması gerekebilir. Bu dokümanda ısıl kırılma risklerine yönelik herhangi bir hesaplama bulunmamaktadır. Bu konu ile ilgili sorularınız için lütfen Şişecam Düzcam ile irtibat kurunuz.

Bu doküman sadece bilgilendirme amaçlıdır ve içerdiği bilgiler herhangi bir uyarıya gerek olmaksızın Trakya Cam A.Ş. tarafından değiştirilebilir.

Bu dokümanda verilen değerler ile fiili değerler arasında kullanım yerindeki koşullara bağlı olarak farklar oluşabilir. Bu farklardan dolayı Trakya Cam Sanayii A.Ş. hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gün Işığı Geçirgenlik: Cama gelen ışığın camdan geçen yüzdesidir.

Gün Işığı Yansıtma (dış): Cama gelen ışığın cam tarafından geri yansıtılan yüzdesidir.

Güneş Enerjisi Toplam Geçirgenlik: Cam üzerine gelen toplam güneş enerjisinin içeriye giren yüzdesidir. Daha düşük güneş enerjisi toplam geçirgenlik değeri, daha iyi güneş kontrolü demektir.

Gölgeleme Katsayısı: Güneş enerjisi toplam geçirgenliğinin 3 mm renksiz camla kıyaslanmasıdır. Daha düşük gölgeleme katsayısı, daha iyi güneş kontrolü demektir.

Isı Geçirgenlik Katsayısı: Camlarda ısı yalıtımının ölçütüdür. Daha düşük U değeri, daha iyi bir ısı yalıtımı, daha az ısınma masrafı ve daha çok kış rahatlığı demektir.

_

Yeni Projeniz İçin Bilgi Alın …

Deneyimli ekip ve kurumsal tecrübenin farkını yaşayın

Comments are disabled.

_

Bize yazın!